start section
wrapper section
container section

moi

Oorsprong

Iemand vroeg mij laatst: "wat is eigenlijk de bedoeling van deze website?" Goeie vraag, moest ik even over nadenken. Het komt er op neer dat ik graag schrijf over mijn eigen ontwikkelingsproces en de ontdekkingen die ik daarbij doe.

Ik werd in 1953 in Utrecht geboren en studeerde 5 jaar wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Begin jaren tachtig kwam ik in aanraking met volgelingen van de Indiase goeroe Rajneesh (ook ‘Bhagwan’ en later ‘Osho’ genaamd) en nam in 1983 ‘sannyas’. Na de dood van Rajneesh nam ik mijn toevlucht tot enkele Neo-advaita-leraren.

Vele boeken, ‘satsangs’, Facebook postings en video’s later begint er een kanteling te komen na het lezen van de werken van onder andere Joan Tollifson, Shiv Sengupta en vooral Robert Saltzman. Ik zag dat er uiteindelijk geen bewijsbare ultieme antwoorden zijn en dat het streven naar permanente ‘verlichting’ en ultieme waarheid een onmogelijke en zelfs kwalijke onderneming is. Beleving hier en nu, op dit moment, is wonderbaarlijk en genoeg.

De website van Wide Open Windows bestaat al sinds 1997 en is begonnen op het webdomein van wideopenwin.com en bevatte een lijst van wat ik toen noemde: de ‘Awakened Teacher List’, die tientallen, later hondertallen, websites oplijstte van mensen die beweerden ultieme kennis te hebben. Later werd de site ook een portfoliosite voor mijn werk als web- en grafisch designer. Dat is nu allemaal verwerkt en achter de rug.

Ik geniet nu van mijn pensioen en woon samen met mijn partner Asti en de honden Luca en Angie in het binnenland van de Costa Blanca in Spanje.

Als voormalig webdesigner vind ik het nog steeds leuk om voor mezelf bezig te zijn met de verschillende technologiën die komen kijken bij het ontwerpen, maken en onderhouden van websites. Zo heb ik voor deze site gebruik gemaakt van het fantastische Grav als CMS en doe ik mijn code in Sublime Text. Beeldbewerking doe ik met Affinity Photo.

Om de website wat bekendheid te geven ben ik me nu aan het toeleggen op zoekmachine-optimalisatie (SEO). Ben benieuwd wat dit opbrengt...

Mocht je me willen contacteren dan kun je gebruik maken van dit contactformulier.