Leestijd: ca. minuten


Inspiratie

Er zijn een aantal mensen die erg behulpzaam zijn geweest bij het helder krijgen van dit hele onderwerp van "spiritualiteit", "non-dualiteit" en "verlichting". Ik stel ze hier graag aan je voor. Hun boeken kun je vinden op de Literatuur pagina.

Ze zijn allemaal zeer aan te bevelen!


Robert Saltzman

Robert Saltzman

Ik heb Robert leren kennen als een zachtaardige, dierenliefhebbende auteur die openhartig spreekt over hoe het voor hem is om een wakker en volledig aanwezig "Mensch" te zijn. Robert is een begenadigd fotograaf, gepensioneerd psychotherapeut en auteur van twee verbazingwekkende doorbraakboeken, "The Ten Thousand Things" en "Depending on no-thing".

Robert staat erop dat zijn visie wordt gezien als een vorm van zelfexpressie en niet als een interpretatie van "De Waarheid". Hij wil niet gezien worden als een leraar, maar toch herken ik veel inzicht in zijn kristalheldere betoog.


Joan Tollifson

Joan Tollifson Joan is een van de meest eerlijke en gefundeerde auteurs op het gebied van non-duale spiritualiteit. Ze behoort tot geen enkele traditie, maar ze resoneert met en heeft een achtergrond in Zen en Advaita en andere vormen van non-dualiteit. Ik bewonder vooral haar openhartigheid over zichzelf als een pittige, eenarmige, lesbische, voormalige dronkaard en (nog steeds af en toe) vingerbijter. Haar visie is zowel eenvoudig als inclusief en probeert ook verschillende uitdrukkingen en benaderingen van dat wat hier en nu is te waarderen.


Shiv Sengupta

Shiv Sengupta Shiv is de auteur van de Facebookpagina "Advaitaholics Anonymous". Op zijn eigen website wordt het volgende over hem gezegd:

"Met zijn avant-gardistische, no-nonsense benadering van de existentiële vragen van het leven, heeft Shiv's werk de geesten van lezers over de hele wereld veroverd. Met een balans van bijtende humor en diepgaand inzicht, werpt zijn schrijven de handschoen op voor ieder mens om zelf de realiteit onder ogen te zien, zonder de verzekeringen van autoriteitsfiguren, de dictaten van dogma's en het comfort van culturele geloofssystemen."


Miranda Warren

Miranda Warren Miranda is danseres en choreografe geweest en haar kijk op het leven weerspiegelt dat. De manier waarop ze praat over ontwaken heeft niets te maken met filosofie of lesgeven. Ze praat gewoon over wat er gebeurt. Voor mij was en is dat verfrissend en iets waar ik me in kan vinden en met haar mee kan voelen.

 

"Er is gewoon leven. En wat is leven? Een prachtige droom die ik liefde noem, ook al heb ik altijd geweten dat liefde er helemaal niets mee te maken heeft.

Ieder van ons wordt simpelweg geschreven door het leven, verschijnt in de film, en het is de meest perfecte prachtige verbazingwekkende en opwindende en stille en ontroerende film die je je maar kunt voorstellen; het is alles en niets.

Het leven gaat er niet om iets te vinden of iets te veranderen of iets te zijn of iets te weten of iets te winnen. Welke beloofde toekomstige bevrijding is er, als er altijd alleen maar dit is?"