menu-icon

wide open windows

/herinneringen ton haarmans/

Klik rechtsboven op het menu-symbool om het menu te openen. Klik ergens op de pagina om het menu weer te sluiten. Om alle beelden te zien dien je de site te openen op een groter scherm.

Inleiding

Jaren geleden las ik ergens dat je door je te concentreren op een herinnering en dan te proberen om die herinnering uit te breiden met details, het mogelijk moest zijn om praktisch elke gebeurtenis uit het verleden weer boven te halen. Ik ben er toen voor gaan zitten en inderdaad, dat werkt. Een stroom van herinneringen was het gevolg. Ik ben die gaan opschrijven en documenteren met foto's en afbeeldingen.

Ik bezit nu een uitgebreide verzameling losse herinneringen uit mijn jeugd en latere leven, met bijbehorende foto's en andere afbeeldingen.

De biografie bestaat uit twee delen. Het eerste deel dat mijn jeugd en tienerjaren bestrijkt is door iedereen in te zien. Het vervolg van mijn leven tot nu toe bevindt zich in een afgesloten gedeelte dat alleen op verzoek toegankelijk is.

In het eerste deel is onder andere gebruik gemaakt van straatbeelden uit het Utrechts Archief. De rest van de beelden zijn of mijn eigendom of gevonden op het internet. Mocht je een beeld of een naam herkennen en een wijziging of vermelding willen laat het mij dan weten en mocht je aanvullingen hebben, dan houd ik me ook aanbevolen.

Op een mobiele telefoon zullen op de meeste pagina's eerst de beelden verschijnen, daaronder pas de tekst.

Ook opgenomen is een overzicht van uitdrukkingen die bij mijn ouders thuis veel gebruikt werden.

In deze inleiding past tevens een beeldoverzicht van wat er aan mijn leven voorafgegaan is ter ere van mijn ouders en voorouders.

Mijn moeder verloor haar eigen moeder Ida Tulp op achtjarige leeftijd. Haar vader trouwde daarna met zijn huishoudster die we 'tante Cornelia' noemden. Mijn moeder was overigens niet bepaald dol op haar stiefmoeder.

stamboom Budding

stamboom Haarmans